Συνεχιζόμενη εθελοντική ιατρική βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αιθιοπία

Ethiopia

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με συναδέλφους από το Ε.Σ.Υ. και τον ιδιωτικό τομέα, έλαβαν μέρος σε ιατρική αποστολή σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ayder Referral Hospital, στο Mekelle της Αιθιοπίας.

Η ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος» (www.missionanthropos.com)και η εκπρόσωπός της και διοργανώτρια της αποστολής, Δρ. Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. συγκέντρωσε δύο ομάδες, μία παιδοχειρουργική και μία γενικής χειρουργικής, με σκοπό τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και την εκπαίδευση σε χειρουργικές τεχνικές και σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις. Η παιδοχειρουργική ομάδα αποτελείτο από τους Δρ. Χρήστο Σαλάκο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, Δρ. Γιώργο Περγάμαλη και Δρ. Yvelise De Verney, Παιδοχειρουργούς στο «Ιασώ» Παίδων, Δρ. Αλεξάνδρα Οικονομοπούλου, ειδικευόμενη Παιδοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Δρ. Ελεάνα Γαρίνη, Παιδοαναισθησιολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Δρ. Δημήτρη Παπαδόπουλο, Αναισθησιολόγο στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δρ. Σταύρο Διαμαντόπουλο, Παιδοενδοκρινολόγο, στο «Ιασώ» Παίδων, Δρ. Ζωή Μεταξά, ειδικευόμενη Παιδίατρο στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας και κ. Νικολέττα Αθανασοπούλου και Χρυσούλα Κοχλιού, Νοσηλεύτριες στο «Ιασώ» Παίδων. Η χειρουργική ομάδα περιελάμβανε τους Δρ. Σπύρο Στεργιόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή και Δρ. Παντελή Βασιλείου, Λέκτορα Γενικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. στο “Αττικόν” Νοσοκομείο, Δρ. Άγγελο Γεράνιο, Επιμελητή Α της Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Δρ. Βαρβάρα Σκιά, Χειρουργό ΩΡΛ στο ΙΑΣΩ Παίδων, Δρ. Αλέξανδρο Μακρή, Αναισθησιολόγο στο «Ασκληπιείο» Βούλας, Δρ. Ελένη Γεωργιάδη, Ειδικευόμενη Παθολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και κ. Φώτη Μπαξεβάνη, Διασώστη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), Διευθυντή προγράμματος BLS (Basic Life Support). Πραγματοποιήθηκαν 51 χειρουργικές επεμβάσεις, διοργανώθηκε εκπαίδευση στις βασικές αρχές BLS και ATLS με χρήση απινιδωτή, οργανώθηκε εξωτερικό ιατρείο της ΩΡΛ κλινικής και δωρίστηκαν 400 κιλά ιατροφαρμακευτικού υλικού (προσφορά μεταξύ άλλων του «Ιασώ» Παίδων και του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς). Το έργο της οργάνωσης «Αποστολή Άνθρωπος» υποστηρίζεται από Κοινωφελή Ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και εταιρείες με ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα. Η επόμενη αποστολή ξεκινά στις 2 Μαρτίου του 2012 κι ελπίζουμε να έχει ανάλογη επιτυχία.

Βρίσκεστε εδώ: Home Τα Νέα μας Συνεχιζόμενη εθελοντική ιατρική βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αιθιοπία
Τα παιδιά έχουν προβλήματα τα οποία είναι μοναδικά και χρειάζονται εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Γέλωνος 9,
115 21, Αθήνα
Τηλ.: 210-6437774
Fax: 210-6446535
Κιν.: 6977-570258
e-mai: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Θα με βρειτε: facebookResearchGatelinkedin