Σκληροθεραπεία Λεμφαγγειωμάτων

Τα λεμφαγγειώματα προκύπτουν από την ανώμαλη σύνδεση του λεμφικού με το φλεβικό σύστημα ή την ανώμαλη ανάπτυξη των λεμφαγγείων.

Συνήθως είναι εμφανή κατά τον τοκετό και πάντως πριν από το δεύτερο έτος της ηλικίας. Διακρίνονται σε μακροκυστικά και μικροκυστικά ανάλογα με το μέγεθος των περισσοτέρων από τις κύστεις που τα αποτελούν. Εντοπίζονται πιο συχνά στην περιοχή του τραχήλου. Η λεπτομερής απεικόνιση με υπερηχογράφημα η μαγνητική τομογραφία είναι σημαντική για τον σχεδιασμό της θεραπευτικής προσέγγισης.

Στην προσπάθεια αναζήτησης ασφαλέστερων μεθόδων θεραπείας, έχουν αναπτυχθεί μη χειρουργικές μέθοδοι αντιμετώπισης. Ο Ogita το 1987 πρότεινε την σκληρυντική έγχυση του ΟΚ- 432 (Picibanil) με πολύ καλά αποτελέσματα από τον ίδιο και άλλα πολλά κέντρα που ακολούθησαν τη μέθοδο του σε μεγάλο αριθμό ασθενών. Πρόσφατα μία άλλη σκληρυντική ουσία χρησιμοποιήθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα συνδυασμό αιθανόλης και Sotradecol (sodium tetradecyl sulfate 3%) που εγχύεται μέσα στην κυστική βλάβη διαδερμικά υπό ακτινολογικό έλεγχο. (Shiels 2008).

Με την σκληροθεραπεία αποφεύγονται οι πιθανοί κίνδυνοι μιας χειρουργικής επέμβασης με υψηλό ποσοστό υποτροπής και ο σχηματισμός ακαλαίσθητης μετεγχειρητικής ουλής. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο.

Βρίσκεστε εδώ: Home Εξειδίκευση Σκληροθεραπεία Λεμφαγγειωμάτων
Τα παιδιά έχουν προβλήματα τα οποία είναι μοναδικά και χρειάζονται εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Γέλωνος 9,
115 21, Αθήνα
Τηλ.: 210-6437774
Fax: 210-6446535
Κιν.: 6977-570258
e-mai: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Θα με βρειτε: facebookResearchGatelinkedin