Skip to main content
  Δευτέρα - Παρασκευή πρωί
  ΙΑΣΩ
  Δευτέρα & Πέμπτη απόγευμα (5pm - 8pm)
 9 Γέλωνος Λυκαβηττός
 +30 210 64 37 774
 +30 6977 57 02 58

Yvelise de Verney

Παιδοχειρουργός

Η Yvelise de Verney γεννήθηκε στην Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία όπου και ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Χειρουργική Παίδων.

Το 1990 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής Παίδων στην Βραζιλία. Εργάστηκε σαν Λέκτορας και Διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σάντα Μαρία από το 1992 μέχρι το 2001. Παράλληλα, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν Ειδικευμένη Συνεργάτης Παιδοχειρουργός. Έχει εκπαιδευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, την Παιδοουρολογία (χειρουργική του υποσπαδία) και την εντερική και παρεντερική Διατροφική Υποστήριξη.

Στο κλινικό έργο στην Βραζιλία περιλαμβάνεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός μικρής, μέσης και μεγάλης βαρύτητας χειρουργικών επεμβάσεων που καλύπτει όλο το φάσμα της παιδοχειρουργικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις νεογνικές και ογκολογικές επεμβάσεις καθώς και επεμβάσεις που αφορούν στην Χειρουργική του Υποσπαδία. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λίλλης, στη Γαλλία, από το 2001 έως το 2003. Εργάστηκε σαν άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2003 μέχρι το 2010. Το 2012 αναγνώρισε τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής Παίδων στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα. Στο επιστημονικό έργο έχει παρουσιάσει πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και επίσης δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων και της Βραζιλιάνικης Παιδοχειρουργικής Εταιρείας.