Δευτέρα - Παρασκευή πρωί
  ΙΑΣΩ
  Δευτέρα & Πέμπτη απόγευμα (5pm - 8pm)
 9 Γέλωνος Λυκαβηττός
 +30 210 64 37 774
 +30 6977 57 02 58

Αιμαγγείωμα

Τι είναι αιμαγγείωμα

 Είναι ένα αγγειοβριθές μόρφωμα που μπορεί να προκαλέσει την παραμόρφωση η την δυσλειτουργία ενός οργάνου, για παράδειγμα του ματιού, όταν το αιμαγγείωμα εντοπίζεται στο βλέφαρο.

Πως εκδηλώνεται;

Εκδηλώνεται με την μορφή μιας κοκκινωπής η μωβ χρώματος κηλίδας η μάζας που μοιάζει με φράουλα, κυρίως στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα μέρη της επιφάνειας του σώματος, στη γέννηση η την πρώτη εβδομάδα της ζωής.

Το μέγεθος του αυξάνεται τους πρώτους μήνες της ζωής ενώ αρχίζει να μειώνεται μετά το 2ο έτος, αφήνοντας έναν αποχρωματισμό της επιφάνειας του δέρματος. Αυτό καλείται αυτόματη υποστροφή και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες η και χρόνια. Το αιμαγγείωμα είναι πιο συχνό στα πρόωρα νεογνά και στα κορίτσια.

Υπάρχουν απλές θεραπευτικές λύσεις;

Η απάντηση είναι όχι. Μία εκτίμηση είναι απαραίτητη για να αποφασιστεί ποια θεραπεία είναι η πλέον κατάλληλη. Τις τελευταίες δεκαετίες χρησιμοποιείται με επιτυχία ένα παλιό φαρμακευτικό σκεύασμα, η Προπρανολόλη, με πολύ καλά αποτελέσματα. Σήμερα, η χειρουργική θεραπεία χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Η θεραπεία με Laser, έχει θέση στη θεραπεία μερικών αιμαγγειωμάτων όπως τα λεγόμενα “Port wine”.

Επιπολής Αιμαγγείωμα, πριν και μετά την τοπική θεραπεία.