Δευτέρα - Παρασκευή πρωί
  ΙΑΣΩ
  Δευτέρα & Πέμπτη απόγευμα (5pm - 8pm)
 9 Γέλωνος Λυκαβηττός
 +30 210 64 37 774
 +30 6977 57 02 58

Οι «ουλές» στην παιδική ηλικία

Η χειρουργική επέμβαση, αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας ένα σημαντικό αγχογόνο παράγοντα για τον άνθρωπο. Η εμπειρία του να παραδίδεις τον εαυτό σου στη γενική αναισθησία χωρίς τη δυνατότητα να παρέμβεις σε αυτά που πρόκειται να συμβούν στο σώμα σου ανακαλούν στην επιφάνεια ανησυχίες σχετιζόμενες με τα στάδια της ψυχοκινητικής μας εξέλιξης όπως το άγχος του ευνουχισμού, του αποχωρισμού και του θανάτου. Η χειρουργική επέμβαση επομένως, μπορεί να προκαλέσει μεταβολές τόσο ψυχολογικές όσο και σωματικές.

« Το παιδί είναι ο Πατέρας του Ανθρώπου», όπως λέει ένα ρητό. Επομένως η χειρουργική στην παιδική ηλικία μπορεί να αφήσει ουλές, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή και το πνεύμα των ατόμων.

Έχουν παρατηρηθεί στα παιδιά αρνητικές αντιδράσεις στη χειρουργική επέμβαση, τάσεις παλινδρόμησης, νυχτερινές φοβίες, αρνητισμός, άγχος και εχθρότητα. Η χειρουργική μπορεί να εκληφθεί από τα παιδιά σαν πράξη τιμωρίας η ευνουχισμού που προκαλείται από τους γονείς.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συνεχιζόμενη εθελοντική ιατρική βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αιθιοπία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με συναδέλφους από το Ε.Σ.Υ. και τον ιδιωτικό τομέα, έλαβαν μέρος σε ιατρική αποστολή σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ayder Referral Hospital, στο Mekelle της Αιθιοπίας.

Η ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος» (www.missionanthropos.com)και η εκπρόσωπός της και διοργανώτρια της αποστολής, Δρ. Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. συγκέντρωσε δύο ομάδες, μία παιδοχειρουργική και μία γενικής χειρουργικής, με σκοπό τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και την εκπαίδευση σε χειρουργικές τεχνικές και σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις.

Συνέχεια ανάγνωσης